Maffiafamiljen »

 

 

 

 

IRCO SIMMONE

 

Sto, f 1990, e Irco Mena Lansiär Utrillo, 164 cm

 

Låt mig presentera Irco Simmone. Jag hittade plötsligen en annons på ett sto som jag ville ha...Irco Mena blod, inte så dyr men ända uppe i Nora. Jag åkte och tittade på henne när vi i alla fall var ute och for på vägarna. Jag gillade den överviktiga damen! och jag älskade hennes ganascher. Precis så tycker jag att ett hästhuvud ska se ut. Finns det sedan trevliga saker i detta huvud gör det ju inte saken sämre. Sagt och gjort...jag köpte damen i fråga och fick hem henne. Hon har haft bekymmer med sina dräktigheter och just nu, idag ska jag ge mig av till Flyinge och då hoppas jag förståss att svaret ska vara positivt. Jag hoppas att det ska vara ett nytt föl i henne. Vi har betäckt ett antal gånger men bara fått ett föl så här långt.

 

 

 

 

 

                

 

 

 

 

 

I år är hon betäckt med Niveau och vi håller hoppas att det ska gå vägen den här gången. Den här gången kommer vi att vaccinera mot abortvirus och se om det kan hjälpa till. Första sprutan ska hon ha i månadsskiftet nov-dec. Nästa i slutet av januari och den tredje i slutet av mars. I övrigt kan vi bara hålla tummarna!

Tyvärr...det är bara att konstatera...det vill sig inte för Simmone. Fast att vi tycker att allt ser bra ut så är hon tom.

 

Simmone har nu under våren tagit Cavalcante under sina vingars beskydd. Hon fungerar som adoptivmamma åt honom och han verkar nöjd.

 

 

COSA NOSTRA E

 

 

 

Sto, f  2005 e Emmerton u Irco Simmone e Irco Mena.

 

 

En härlig individ som vi hoppas mycket på. 3-års testet är avklarat och det gick ju bra. En poäng till på traven och det hade varit perfekt men Camilla vågade inte springa så fort med henne eftersom hon kunde bli lite väl stark. Ridprovet gick utmärkt liksom hoppningen. Hon hade varit på kurs för Jan Jönsson på Flyinge några veckor innan och då hoppade hon 9-10 mässigt. När det var på riktigt blev resultatet något lägre men bra i alla fall. Hon fick ju diplom!

Efter det blev det betäckning och bete. Snart är det dock dags att börja jobba igen för den unga damen. Hon ska utbildas några månader till innan vi låter henne ta det lugnt innan fölet kommer.

 

Cosa Nostra E har haft kolik. Hon blev väldigt dålig men repade sig igen efter behandling av veterinär.

 

Cosa spricker snart!

 

 

 

 

Cosa har nu satts igång. Hon har ridits i stort sett dagligen av antingen mig eller Samantha. Hon är väldigt ridbar. Samarbetsvillig och positiv. Hon kan säkert tycka att det är skönt att vara "barnledig" en liten stundvarje dag.

 

Cosa är tillbaka i Malmö och har påbörjat sin väg mot uppgifterna på tävlingsbanorna.

 

 

 

CAVALCANTE E

 

Hingst, f 2009 e Callahan u Cosa Nostra E e Emmerton - Irco Mena.

 

Nyaste tillskottet i vår maffiafamilj kom till världen 20090429 kl. 23:42. Han föddes rakt i armarna på mig eftersom Cosa inte ville lägga sig igen. Hon hade lagt sig så nära väggen att jag var tvungen att tvinga upp henne. Förlossningen gick ganska snabbt och Cosa förstod ingenting. Det tog lite tid innan hon kom på att det nog inte var kolik utan det där som kom ut kanske borde tas om hand på något sätt.

Han reste sig efter ett tag, inte särskilt stabil men fantastiskt rak och fin i sina ben. En vacker bläs och mycket crème och vitt på benen. Cosa ville inte släppa till honom så vid tre-tiden på morgonen bestämde jag mig för att mjölka ut råmjölk så att jag hade om det skulle behövas. När trycket lättade så fick han då äntligen prova. Råmjölken ligger nu i frysen.

 

De har varit ute varje dag. Vädret har ju varit fantastiskt. Efter ungefär en vecka släppte vi in mormor Simone. Det fungerade jättebra och i morgon tänkte jag att vi skulle släppa ihop dem med resten av flocken. Det är ju bara Pompom och Mulle som är hemma men i alla fall. Vi tar det försiktigt och vi vet hur mycket Pompom längtar. Hon älskar ju föl.

 

Allt har gått planenlig, utom möjligen fölvisningen. Jag vet inte om jag i fortsättningen ska visa föl i den åldern. Inte avfälld, ser inte så kul ut. Nyfiken men mycket lugn och behärskad var han. Men det ger ju inte några poäng! Bara ett par veckor senare när fällningen var avklarad såg han ju så mycket bättre ut.

 

I oktober var det dags att ta på täcke. Då visade det sig att han är betydligt större än de brukar vara vid den här tiden. Han kommer inte att kunna ha det täcket så länge som de andra har kunnat ha det.

 

I april är han bara ben...kroppen passar inte ihop med benen. Han kommer väl förhoppningsvis att växa i benen under sommaren. Han ser ut att bli ganska hög. Han är trevlig och följsam att ha att göra med.

 

Hingstbete hela sommaren! jag Lawrence och en kille till. Jättekul.

Cavalcante fick stanna hela vintern och gå på lösdrift utanför Lövestad. Nu är det bete igen och "Cante".

 

 

Han har mormors färger. Det gillar jag. Han har

fått lite av hennes fina ganasch också.

 

                                                                                                                                            

 

 

Fler bilder och mer info kommer!

 

 

Om du vill kontakta oss, skicka ett mail till info@eutone.se

 

 

 

 

 

 

Latest news »

 

oktober 2011: Cosa Nostra E är hemma. Samantha har börjat hoppa henne och markarbetet hjälps vi åt med. Har hoppat henne på pay and ride och på klubbmästerskapet på Torns Rf. Snart är det dags på riktigt.

 

20100513 Cavalcante är väldigt mycket ben och inte så mycket annat. Han är nog närmare 160 cm hög säger jag utan att ha mätt honom och väldigt valpig.

Cosa Nostra E och Camilla tränade under vintern/våren huvudsakligen för Maria Gudmundsson Klagshamn. I tisdags var de i Stävie hos Fredrik Jönsson. De tyckte att övningarna var kul men bitvis svåra. De klarade det med glans. Nu har de bestämt sig för att fortsätta ett tag till där.

På söndag är det dags för deras första Pay and Jump. Den är på Torns och där ska de debutera på riktigt nästa helg.

 

20091018 Cavalcante E:s pappa bäst bland 6-åringarna i Breaders på Flyinge! Kul.

 

 

 

 

20091004 Simon ska börja tävla igen lite smått. Samantha behöver erfarenheter och Simon en målsättning. Vi provade för första gången idag. Efter att bara ha hoppat en hel bana en gång på rätt höjd tankte vi överraska stora syster genom att bara dyka upp. Överraskad blev hon! Nu gick det ju inte så bra. Ekipaget blev uteslutet men...det är bara att ta nya tag.

 

 

20090920 Simon har fått skor fram och hon är efter sommaren i bättre form än någonsin. Efter dagens tävlingar red Samantha och Suzanne Cosa och Simon. Vi hoppade lite och det gick riktigt bra. Samantha tog naturligtvisöver Simon efter en stund och hoppade lite högre. Hon är faktiskt hur trevlig som helst att rida. Cosa fick också hoppa lite på 50 cm ungefär, både i trav och galopp och hon tycker att det är väldigt roligt.

Cavalcante växer och växer. Nu  har han fällt fölpälsen och han har en varm fuxfärg vilket kanske är aningen förvånande med tanke på att båda föräldrarna är bruna eller mörkt bruna. Eftersom hans man och svans inte heller är mörka är det nog så att han kommer att stanna som fux. Han är runt 1,40 hög nu 5 månader gammal.

 

20090816 Fölvisning i Bollerup. Cavalcante E, "vår prins", dömdes hårt. Det blev bara 6:or och 7:or för hela slanten. Oväntat skulle man kunna säga men så är det när det är bedömning. Han är ju ungefär 4 månader nu och har växt mycket. Han är lite för snäll och studsar inte omkring och visar upp sig. Då blir det heller inga höga betyg. Vi kommer tillbaka...Vänta bara tills det är dags för 3-årstestet. Då möjer vi oss inte med sexor och sjuor. Oj det är nog dags att ta lite nya bilder. Knoppad och fin som han var i söndags hoppas jag att Camilla skickar över lite bilder.

 

Cosa och Simon rids i stort sett varje dag, antingen rider jag själv båda eller så tar Samantha Cosa. Cosa som har lika mycket bekymmer i år som i fjor och jag tror att vi har provat allt för att få henne att sluta klia sig. Svans och man är förståss en katastrof.

 

20090626; Fortfarande inget föl! Nu är det dags att ge upp. Fortfarande lika tjock och med halvfyllt juver, veterinär som säger dräktig (på 9 mån) och jag som säger NJA??!! Jag tror att jag får ta ut henne igen. Såhär kan vi ju inte hålla på. Jag vill ju också rida.

 

20090606 Fortfarande inget föl. Jag har ju länge vacklat mellan hopp och förtvivlan. Jag hoppas ju samtidigt som min intuition säger åt mig att inte förvänta mig något...I morse var i alla fall juvret lite bättre fyllt men ännu inget föl. 15:57

 

20090604; Inget är som väntans tider sägs det...jag vet inte om jag håller med. Simon hade gått 11 mån 20090602. Förra gången fölade hon på 11 mån + en dag... Hon var ju dräktig på allt mellan 18 dygn och 90 dygn enligt ultraljudet. Marianne kände på henne när hon fick sista vaccinationen men ingenting händer ju!!?? Är där en liten fölunge på väg eller ej. Hon är ju stor som ett hus men har bara halva juvret förstorat, absolut inte välfyllt...ska det bli något eller ska det bli en bantningskur. I morgon fyller Samantha 12 år och det är väl en bra dag att föla på, eller hur? Kom igen nu, Simon!

 

20090513 Nu har vår lillkille fått sitt namn. För länge sedan bestämdes det att Samantha skull få ta beslutet om vad vår nästa Maffiamedlem skulle heta. Hon har bråttats med beslutet både länge och väl. Hon fick en lista med ökända maffiosos. Vi plockade bort alla som redan var upptagna och nu har vi ett beslut. JHan ska heta  Cavalcante E

 

20090429 VÄNTAN ÄR SLUT! Cosa har fått ett välskapt hingstföl. Han föddes ca 23.40. Raka fina ben, vacker jämn stoooor bläs och en hel del vitt på benen. Hur mycket det blir är svårt att avgöra ännu. Det är lite crème färgat.

 

 

Vem är du? (Ca 23:50)

 

Vad gör du mamma? Res på dig! Jag är hungrig.

 

Haha...för min bläs är mycket större än din. Fast våra öron är säkert lika stora.

 

 

Första försöket ute. 20090430 ca 17:05

 

 

20090428 Nu är det snart dags! Nu ikväll var Cosa väldigt irriterad på sin stora mage. Kanske , kanske att väntan är slut i kväll.

 

 

Maj 2008 

COSA NOSTRA E fick diplom som hopptalang vid tre-årstestet i Flyinge.

Nu är hon betäckt och har fått gå på sommarbet. Nu är hon tillbaka i Malmö för att jobba lite till innan det är dags att ta det lugnt i väntan på fölet som ska komma i slutet av april.

Nu har hon varit på sin alla första organiserade hoppträning. En aning vinglig berättar Camilla men hon växer fortfarande och är ju bara 3 år så vad kan man förvänta sig.

 

 

 

Latest news »

 

COSA NOSTRA E är dräktig med Callahan! Sista btäckningsdag 28-5 dvs. fölet borde komma i slutet av april. Hon har fått sin första abortvirusvaccination nu när det har gått fem månader. Nästa gång blir i december.

 

 

 

 

 

Latest news »

SIMON dräktig med Niveau. Ett besök till bara på Flyinge innan vi är helt säkra. Ska bli denna veckan som kommer. 25, 27 eller 29/8.

 

 

 

 

 

Latest news »

Visst är väl Cosa Nostra lik sin pappa Emmerton? Kul att han är tillbaka i Sverige.

 

 

 

 

 

 

Stall EUTONE © 2008

 

Irco Simmone

 

1990

 

Irco Mena-Lansiär-Utrillo

 

 

   Grunden till denna familj av hästar!

       Stall EUTONE