Pomperipossa

Hennes avkommor blir alltså grunden till nästa generation i vår sagofamilj.

 

Pompom och Sam hemma sommaren 2008.

 

Pompoms pappa.

 

Pompom och Samantha har tävlat både LD, LC och LB. En av starterna i LC våren 2010 resulterade i en vinst. Samantha känner dock att Pompom bör få ta det lite lugnt och kommer att satsa på att rida stor häst i stället. Kanske det finns någon därute som vill tävla LD och LC och lära sig en massa av Pompom. Vi kan då tänka oss att låna ut henne.

 

 

 

1990 Pinnoccio e Dajm. Såldes till Halland. Familjen som köpte hette Berg och rapporterade att allt gick planenligt med hans utbildning.

 

1991 Birk e Attack! Såld och vi vet inget om hans vidare öden.

 

1994 Ali Baba e Eutone's Alladin. Såld och vi vet inte så mycket om hans vidare öden heller.

 

 

 

Boccaccio E

 

Född 2002 e Cardento VDL u Pomperipossa e Pontus 497. Skimmel.Han är inte så stor men hoppar både trevligt och villigt. Har debuterat 1,15 nu på våren. Han har en bra galopp har plockat en del placeringar med Camilla.

 

 

 

Här är Boccaccio E kanske 6 månader gammal..

och här är han 6 år och på prisutdelning på ÖRS 20080906

Cardento, pappa till Boccaccio.

 

Våren/försommaren 2009 De första placeringarna börjar komma och Boccaccio har debutert 1,20. Han har alltid bra tider så vi ser positivt på framtiden. Han och Camilla tränar för Ted Netterkvist och jag tror att han kan utmana dem och matcha dem på ett bra sätt.

 

Sista veckan i augusti ska Camilla åka till Mallorca med sin Fredrik. Boccaccio ska "passas" av Samantha som då också ska passa på att starta honom i två 1m på Gärds. Det blir första gången för henne på stor häst. vi tar det försiktigt och låter dem starta i avdelning B. Han kommer också att få åka med på träning i Stävie, både i markarbete och i hoppning.

 

Hoppningen i Gärds resulterade i två rundor med fyra fel. Helt godkänt.

 

Från och med våren 2010 kommer Samantha att vartefter avveckla ponnierna och satsa fullt ut på Boccaccio. Han kommer från och med hösten 2010 att stå i Lund.

 

2010 blev inte riktigt som tänkt men nu är vi på gång. Vi har förberett ekipaget genom att hoppa pay and ride och klubbmästerskap. Det gick så bra att de nu kan titulera sig Minimästare på Torns Rf.

 

 

Thizbe E

 

Född 2004 e Camiell Flamingo Z u Pomperipossa e Pontus 497. Skimmel.Hon är inte heller särskilt stor men med en bra galopp kan man komma långt. Hon kommer att matchas för 5-års championatet i Falsterbo 2009 av Christine.

 

Thizbe E är här ca 2 år gammal.

Camiell Flamingo Z, pappa till Thizbe.

Thizbe på ÖRS som 4-åring.

 

Hon har visat sig oerhört begåvad för hoppningen och nu hoppas vi kunna kvala henne till Falsterbo nästa sommar.

 

En skada på en sena tidigt på våren satte stopp för tankarna på Falsetrbo, men hon är fint igång igen.

 

September 2009 debuterade ekipaget i 1,05 felfritt.

 

Hon och Christine var ett par ganska länge. Vid någon träning tyckte tränaren att hon inte rörde sig som hon brukade. Thizbe E fick göra ett besök hos veterinären och det visade sig att hon utvecklat systor i båda bakknäna. Hon opererades i 20100312. Nu har hon vilat ett år och prognosen var god redan från början. När hon kommer hem från betet ska hon röntgas och sedan hoppas vi kunna sätta igång henne.

 

Röntgen gick bra och vi har satt igång Thizbe. Jag rider henne själv och tycker väldigt mycket om henne. Hon är lika "tokig" som sin mormor. Vi kommer att ta det lugnt med henne.

 

 

 

Om du vill kontakta oss, skicka ett mail till info@eutone.se

 

 

 

 

 

Latest news >>

2010 juni Eftersom Samantha vuxit så mycket är det nu dags för henne att släppa ponnierna. Pompom kommer att lånas ut till familjen Boris-Möller på stall Solgården tills vidare och Alladin får vara pensionär och bara njuta av livet!

 

20100515 Är Pompom och Samantha anmälda till sin första Regionala LB.

 

20100501 Första segern för Samantha och Pompom kom i Viarp. Klassen var en LC och hon slog 2:an med ca ½ sekund. GRATTIS!

 

Boccaccio E har haft besök av naprapat Equiterapeut för att få hjälp med sin sämre sida. Han har lite knäppningar i höften sedan han blev påkörd av en cyklist. Vi ska se vad som går att göra åt det. Åsa är duktig så det blir säkert bra. Han ska ta det lugnt några dagar efter behandlingen och sedan ska han jobbas igen.

 

20091004 Thizbe E har debut 1,10 med 4 fel och en fjärdeplats enligt resultatlistan. Det  får man säga är mer än godkänt.

Kul att se att härstamningen håller... en med samm härstamning; Camielle Flamingo Z - Pontus blev 5:a bland femåringarna i Breaders på Flyinge.

 

20091003 Samantha och pompom felfria på Ljunits-Herrestad i LC. Målsättningen för året blir att gå en LC + 5 på Torns i december.

 

20090824: Eftersom Camilla är på semester rider Samantha Boccaccio och Mio. Första träningen för Ylva Gustafsson i Stävie var idag och den här gången fick Boccaccio följa med. Samantha var väldigt positiv efteråt. Hon gillade Ylvas sätt att se vad man kunde förbättra och hur. Nästa gång, om 14 dagar blir det Alladins tur.

 

Augusti; Bada och simma med hästarna är vad som står på agendan just nu. Planen är att vi ska göra det en gång i veckan så länge vdret tillåter.

Förra vckan var det Mulle, Pompom och Alladin. Samantha har en del fina bilder och snart ska ni också få se.

 

20090703 Pompom och Samantha hoppade LD idag. De hade ett onödigt stopp som Samantha får ta på sig. Det såg bra ut och det kan bli fler starter. Förberedelserna har inte varit idealiska men...4 fel det ska man absolut inte vara besviken på.

 

 

 Österlens RF

                                  20090703

 

 

20090627 Pompom ser riktigt trevlig ut idag och tanken är att hon ska gå LD och LC på "hemmatävlingarna" på fredag.

 

 Samantha har börjat rida Pompom igen!

Började i februari och det har gått väldigt framåt. Hon var ute på en klubbtävlig i söndags (3 maj) och det gick bra!

Ska börja satsa framåt, så långt det går med ponnyerna.

______________________________

 

Latest news :»

Samantha och Pompom har börjat sin tävlingskarriär.

 

 

Pompom har haft bekymmer med sina hovar. Hon har fått vila ett bra tag. Nu hoppas vi att när hovslagaren kommer nästa gång ska allt vara ok och Samantha kan ta henne med sig till Lund efter jullovet.

 

 

Latest news »

Boccaccio blev helt plötsligt sjuk och fuick hög feber, MYCKET hög. Veterinär fick komma ut och efter diverse provtagning visade det sig att han hade Borelia. Han medicinerades och är nu återställd.

Boccaccio ska debutera  1,20 hoppning i höst. Det blev inte så så nu ser vi fram emot att det ska kunna bli till våren I torsdags avslutade han och Camilla en kurs för Daniel Zetterman. Det har gett resultat framför allt på Camillas sits tycker jag. Nu kan hon sitta på Boccaccio utan att studsa ur sadeln.

 

 

 

 

Latest news »

Thizbe har varit halt och vilat. Nu är hon på g igen.

Thizbe E har varit ute på sin första Pay & Jump. Uppgifterna kommer att bli fler och större under hösten.

Thizbe har varit halt. Inget allvarligt enligt veterinären men hon har fått vila ett tag.

 

 

 

Latest news »

 

20080907 Pay and jump på Lunds Civila. 60 cm gick som på räls och sedan var det dags för 80. Hinder två var en maxad oxer. Den gillade inte Samantha, hon tyckte den var HÖG!. Det blev en "avsittning" Vid andra försöket gick banan bra. De hoppade både trippelbarr, vilket var nytt och en stor GUL kulvert. Inga problem GRATTIS!

 

 

 

 

 

 

 

Stall EUTONE © 2008

Eutone's Pomperipossa

 

1987

 

e Pontus 497 u Sessan

Stall EUTONE