Godisfamiljen »

 

Började med Cabaré som inköptes 1986. Hon fick hos oss ett antal föl innan hon vandrade vidare till Örestads ryttarförening i Malmö där hon fortfarande är kvar. Hos oss tävlades hon i lägre klasser i hoppning när hon inte var i avelsboxen. En tuff ponny med ganska mycket motor som gärna "stack" med ryttarna när vi red ut. Hon är C-ponny och 138 cm i manken

 

 

1986  Eutone's Alladin, hingst fux, slutmätt 139 cm

1987  Dajm, valack, korsningsponny e Lilleman, 136 cm

1993  Blues, sto,  e Attack!, (sv halvblod) såld som unghäst.

1994  After Eight, hingst, e Bhiton x ( e Phaeton x- Manesco xx Carnoustie)   

           såld som unghäst.

 

 

Eutone's Alladin.

 

 

Han är, så här långt, vår mest framgångsrike uppfödning.  Tävlades som 4-åring i LD och LC hoppning av Jenny. Han tog ett antal placeringar. Efter några år tog Camilla över honom och lotsade honom genom både hoppning, någon enstaka dressyrtävling och terrängritt.

 

I dressyren valde han att utgå på egen begäran genom att helt sonika kliva över staketet. Det ledde dock till att Dieden som var huvuddomare gav honom väldigt fina vitsord och rekommenderade oss att visa honom privat för Kjellander, dåvarande chefen för Flyinge. Han sade att han sällan eller aldrig sätt en ponnyhingst med så bra rörelser. Vi gjorde dock aldrig detta utan visade honom på Bjärsjölagård i stället. Ett arrangemang av ASRP som då var nystartat. Eftersom hans härstamning var mer eller mindre okänd kunde han inte visas som avelshingst utan fick visas i en annnan klass. Domaren,  den engelska domaren Mrs Mansfield tyckte att hans framdel var i det närmaste perfekt men gillade inte hans något stupande kors. Samtidigt visades hans dotter Geisha. Hon fick 36 poäng och brons.

 

Tävlingskarriären fortsatte och hans meritlista fylldes på med en åttonde plats i Skånska Mästerskapen och Ponnyallsvenskan Elit. Han kvalades till Svenska mästerskapen men då bestämde sig Camilla plötsligen för att sluta rida. Nu är han mestadels pensionär. Kanske kan det bli en come-back med Samantha vad det lider.

 

Alladin har naturligtvis använts i vår ponnyavel här hemma och det har gett många trevliga individer.

 

 

 

Idag 20080928 har Samantha hoppat Alladin för första gången. Jag tror inte det blir den sista. Hon verkade helt tagen över hur lätt det är för honom! Han vill och han kan....22 år gammal. Se upp ute på tävlingsbanorna! Jag tror att han kommer tillbaka!

 

Idag skriver vi 20081011 och Samantha har fortsatt att rida Alladin. Igår var vi i ridhuset igen och hoppade lite grand. Idag red hon honom hemma och red även ut en liten sväng. Vi har lagt upp en plan för den närmaste månaden. Varje fredag ska vi hoppa i ridhuset. Nästa fredag blir det en LD bana samt lite hinder som ligger på LB LA höjd. Helgen därpå börjar höstlovet och då ska vi hoppa en LC bana. Hon ska jobba på att få upp hans kondition snabbt och den 9-11 ska hon starta första tävlingen på honom. Det blir en klubbtävling LD och LC. Under tiden dit får vi se till att han han blir chippad. Ska försöka boka det redan i kväll. Sedan...TUTAR VI OCH KÖR. Den gamle är tillbaka´

 

 

 

 

Planerna har ändrats. Chippningen blir i morgon 20081018 och debuten blir på Flyinge som har bra förhållanden när man är ny i gamet som Samantha är. De är anmälda till LD och LC, lokal tävling. Därefter blir det den 9-11 hade vi tänkt. Då är det ju på hemmaklubben och de är ju "lite" vana vid Alladin även om det har gått ett antal år sedan sist.

 

 

 

 

Så hade den stora dagen kommit. Alla förberedelser gjorda och stor egen hejar-klack, mamma, pappa, Camilla, Emily, Ninnie, Emelie, Emma och Lärkan. Då kan det ju inte gå dåligt! Dubbelnolla i både LD och LC. Det blev rosett och hederspris i LD men i LC räckte inte tiden riktigt. Men GUD VAD DUKTIGA NI VAR! Båda två. Nästa tävling blir hemma 20081109 och därefter kommer Sydslätten, ev. Lillhagen och Torn. Sedan får vi vänta tills säsongen drar igång igen på nyåret.

 

.......

 

 

Idag avslutade vi på Torns. Det gick inte riktigt som vi hade tänkt. Det blev stopp??!! Det är väldigt ovanligt när det gäller Alladin. Kanske har han en infek-tion eller något??

 

......

 

Torns gick ju inte så bra och facit kom lite senare. Alladin hade troligen en sträckning eller dylikt som gjorde att han inte kunde prestera som vanligt. Det kändes av även längre fram och nu har han fått vila.

 

.....

 

Våren 2009 gick, Alladin fick följa med ner till Lund och klarade den omställningen fint. Vi hade startat mjukt på våren och efter att ha följt med till Lund i veckorna ett gick det ganska snabbt framåt både för Samantha och Alladin. Några få tävlingar är det planerat på våren. Landskrona och "hemma" i Stävie i juni. Sommarcupen i Vollsjö och därefter "hemmatävlingarna" på Österlens RF. Vi tänker oss ungefär två tävlingar i månaden och håller tummarna för att Alladin ska kunna hålla sig fräsch LÄNGE!

 

.....

 

Tävlingssäsongen fick rulla i gång så sakteliga och det blev träning både för Henrik Ankarcroona och Bengt Rosberg. Klart att man inte är lika spänstig längre när man är 23 men vända och hoppa snett, det kan han. Han har också sin vägvinnande galopp i behåll och därför blir det en och annan placering när allt stämmer-

 

.....

 

Med en femteplats i Stävie, en tredjeplats i B-finalen i Färs och en 7:e plats i LC på Österlens RF sommartävlingar så innebär det i nuläget att Samantha och Alladin lyckats ta en placering på 3 av de 7 gånger de tävlat. Det måste man väl i alla fall säga är bättre än godkänt!

 

 

              

               Har ni sett så mycket luft mellan Alladin och hindret. Man kan ju se

               hela Österlen! Bilden är från LB så än kan han!

 

15-8 var vi i Skabersjö och målet var att gå nolla i LB. Det gjorde de, dubbelnolla t. o. m. De gick dock på säkerhet eftersom det hade regnat och var halt och målsättningen var en helt annan än att placera sig. De var dock en av fem dubbelnollor. Jättebra! Nu fortsätter vi med att försöka befästa detta för att sedan prova på LA. Nästa år riktar vi in oss på det och löser den andra typen av licens-regionalt ska det bli, igen för Alladin men helt nytt för Samantha.

 

Nu sitter LB också. Vi kommer att avsluta säsongen lite lugnt med Ponnyallsvenska och kanske Lucia hoppet på Torns. Nästa år är tanken att försöka matcha honom för LA ännu en gång. Han är ingen ungdom och naturligtvis inte så spänstig som när han var ung men han har ju rutinen, tittar aldrig på ett hinder, hoppar bättre när det är lite högre och/eller ur svårare lägen på sväng. Vi får väl se. Det är bara att hålla tummarna för att han får fortsätta att vara hel.

 

Det fick han ju inte. I slutet av november trodde vi att sagan var all. Han ådrog sig en skada i hagen, fick åka till veterinären som fastslog att inget var brutet.

I aprilblev han friskförklarad. Senan som blev skadad ser inte så bra ut på utsidan men ultraljudet av insidan visar att allt är OK. Nu ska han igång igen men försiktigt. Skritt trav och galopp men ingen hoppning de första månaderna. Sedan får vi väl se!

... 

 

 

2010 Alladin är nu heltidspensionär. Samantha har blivit för lång. Tyvärr. Hon småskäller lite på mig ibland för att jag inte "tvingade" henne att rida Alladin tidigare så att de hade fått fler år tillsammans. Han är och förblir en otroligt fin individ som alltid kommer att stå oss väldigt nära. Jag kan säga att detta gäller inte bara för mig. Hela familjen instämmer med stor säkerhet i detta.

 

 

 

Dajm 1987

 

Har fått mail från Dajm eller rättare sagt hans ägare. Han verkar också vara en krutgubbe. Så här lyder skriver de;

 

Vi har haft Dajm i ett år, men han har stått i samma stall något år till i Ersmark Skellefteå. Han står i ett privatstall med totalt 5 hästar, två halvblod, två nordsvenskar och så Dajm. Före han pensionerades och kom till detta stall var han ett tag i Kusmark, nästa by västerut. Tidigare har han också varit i Umeå på ridskola, där han tävlats rätt flitigt i dressyr, med framgång. Han är en vacker ”stor” liten häst. Han är inte så hög men dryg. Han drar cob-storlekar i utrustning. Nu jobbas han akademiskt och NH – tränas, uteritter i skogen. Det händer att han får följa med till ridhuset i Ersmark. Vi har en ridskola i Ersmark. Då blir han som en 2 – åring i stället för 23 åring. Första gången Vendela hade med sig Dajm i ridhuset på en lektion, frågade de om han var inriden och om han var mycket ung. Dajm blev så lycklig åt alla bommar och nya hästkompisar. I Umeå gick han under smeknamnet ”bockar-kungen” och nog kan han det. Han bockar och sparkar bakut ofta i glädje när han ska börja galoppera. Han älskar mat, apelsiner är supergott, tycker traktorer är läskiga. Du får veta mer av Vendela som är hans ägare.

 

 

Så här ser Dajm ut idag.

 

 

                    

 

 

 

 

 

After Eight f 1994

 

Internet är fantastikt!

 

 

 

 

 

Om du vill kontakta oss, skicka ett mail till info@eutone.se

 

 

 

 

 

 

Latest news »

Juni 2010 Under tiden som Alladin varit konvalecent har Samantha vuxit och vuxit och det är bara att konstatera- Hon är för lång! Därför har vi nu tagit beslutet att låta Alladin, nu 24 år gammal, avsluta en fantastisk tävlingskarriär och bli pensionär på heltid.

 

April 2010. Nu är Alladin friskförklarad! Han ska sättas igång långsamt och försiktigt. Hoppningen får vänta i ett par månader.

 

Nov 2009 Alladin skadad! Alladin har sprungit i hagen. Täcket snurrade och nu är han blockhalt. Veterinären konstaterade inga benbrott men vi bestämde oss för röntgen. Röntgen sade samma sak -  INGA BRUTNA BEN Tack och lov. Men vi kan säkert räkna med en lång konvalecens.

 

20091003 Plats i finalen för div II laget säkrades i Ljunits-Herrestad och Alladin ska hoppa finalen i Vellinge 20091025.

 

20090908. Inte lätt att vara hingst och snygg!

Alladin påverkar flickorna i stallet så att de inte kan prestera som förväntat. Vi fick tacka Meta-Louise och Acke så mycket för den tid som gått och flyttade tvärs över vägen till familjen Boris-Möller. Där finns bara valacker och  en box som var ledig i 10 veckor.

 

20090907 Dressyrträning

För första gången red Samantha Alladin på en dressyrträning för Ylava Gustavsson. Förra gången hade hon ju Boccaccio med sig. Samantha var väldigt nöjd med Alladin och glad över att Ylva gillade Alladin.

 

20090905 Första placeringen i LB kom i hällande regn under en väldigt lång tävlingsdag på Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening.

 

200908.. Alladin är BADTOKIG. Han badar även om vågorna är nästan lika stora som han själv är. Jätteroligt!

 

20090815 Skabersjö och första dubbelnollan i LB

 

20090703 Sjunde tävlingen totalt och tredje placeringen! 7:a den här gången endast 3 sekunder knappt efter vinnaren.

 

Bilden är från prisutdelningen 20090703

 

20090627 Härligt att se att Samantha hanterar Alladin så bra på tävlingsplatesen nu. Man behöver inte ens vara nervös när det "haglar" ponnier på framhoppningen! Det har hänt väldigt mycket under den tid han har varit med nere i Lund.

 

 

20090510 Första veckan i Lund är avklarad utan några större katastrofer. En gång tappade Samantha honom så han tog sig en tur runt stallet och hälsade på alla och om jag inte är fel informerade även en runda ner om ridhuset. Samantha har ridit och hoppat (1,15) och tycker att allt går bra. Nu är det nog dags att hitta några lämpliga tävlingar för de båda. Om inget annat så får det bli i Stävie i början av juni.

 

 

Alladin har gått igenom fasen backa av Samantha och lyckats. Han har försökt bocka av Samantha. Den ronden vann hon. Vi får väl se vem som går som slutsegrare ur den här kampen...

 

 

 

 

 

 

Latest news »

 

Ny bild på Cabaré från nuvarande ägarna. Hon ser ut att vara en pigg 25-åring.

Visst är väl Alladin lik sin mamma även om hennes fuxfärg är betydligt mörkare i verkligheten.

Jag har under våren haft lite kontakt med en flicka som rider Cabaré nu och som gillar henne väldigt mycket. Hon är också ganska fräsch för sin ålder förstår jag.

 

 

 

 

 

Latest news »

Alladin har gjort COME BACK. 20081101 på Flyinge hoppade han och Samantha LD och LC. De var dubbelnollor i båda klasserna.  I LD hade de näst bästa tid och i LC kom de på 16:e plats. Inte illa när det bara är  andra och tredje gången man hoppar en bana tillsammans. Grattis!

 

 

Latest news »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stall EUTONE © 2008

 

Cabaré

 

1983-2010

 

okänd härstamning

 

Stall EUTONE